Буря връхлетя Черно море преди седмица и нанесе хаос по крайбрежието.

...
Буря връхлетя Черно море преди седмица и нанесе хаос по крайбрежието.
Коментари Харесай

Къде са бойните делфини на Путин?

Буря връхлетя Черно море преди седмица и нанесе безпорядък по крайбрежието. Сред жертвите на бруталния вятър беше пристанището на Севастопол, в окупирания Крим, където съветският флот държи военните си делфини.

Към момента не е ясно дали животните към момента са загражденията си, или са се възползвали от опцията да избягат. Знае се обаче, че оборудванията са мощно развалени.

Тази информация е открита от Х. И. Сътън, публицист и разследващ анализатор, който разпознава обстановката след проучване на скорошни сателитни изображения.

„ Мащабна стихия връхлетя Крим на 26-27 ноември. Предварителният разбор разкрива, че загражденията за делфини в пристанището на Севастопол са изчезнали-100% “, написа Сътън в обява в X (бивш Twitter).

От известно време се подозира, че Русия е употребила подготвени военни делфини при нахлуването си в Украйна. През април 2022 година Военноморският институт на Съединени американски щати (USNI) допусна, че животните са били употребявани за отбрана на военноморската база на Русия в Черно море.

В началото на февруари предходната година на входа на пристанището на Севастопол бяха сложени две заграждения за делфини.

Руските кораби в базата може да са отвън обсега на украинските ракети, само че могат да бъдат саботирани посредством подводна интервенция. Смята се, че това е повода за наличието на делфини в пристанището.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики делфините, които са обучавани по време на Студената война, са признати от украинската войска. Но Русия още веднъж ги завладя, когато те анексира Крим през 2014 година Според украински източници, макар че Русия се опита да разшири програмата, някои от нейните морски пехотинци отхвърлиха да „ дезертират “, като започнаха гладна стачка и умряха „ патриотично “.

Русия не е сама в този способ на водна отбрана. Много военноморски сили употребяват подготвени делфини и китове за характерни задания, които могат да включват отбрана на кораби и бази, само че също по този начин добиване на предмети от морското дъно и локализиране на мини.

В допълнение към своите делфини, съветският флот също е употребявал китове белуга за своите военни подвизи. През 2019 година обвинена шпионска белуга беше забелязана в норвежки води, носеща колан с надпис „ Оборудване на St. Петербург “. Норвежките биолози го нарекоха Хвалдимир, за който считат, че може да е избягал от заграждението си.

Оттогава Хвалдимир е забелязан да изследва водите към Швеция.

Що се отнася до евентуално избягалите делфини, в случай че те в действителност са избягали, евентуално ще се оправят добре, живеейки в Черно море. В тези води има и други подвидове афали, както и други типове китоподобни, пишат от научния уебсайт. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР